سرویس جهان مشرق _ دویست و هشتاد و چهارمین روز از جنگ میان روسیه و اوکراین هم به پایان رسید.
تحولات روز دویست و هشتادم جنگ اوکراین:
در عرصه میدانی، درگیری ها همچنان با شدت زیاد اما بدون پیشروی یا تغییر خاصی در مناطق تحت کنترل دو طرف جریان دارد.
ارتش روسیه همچنان در تلاش است تا شهر راهبردی باخموت در استان دونتسک را از محور جنوب و غربی تحت محاصره خود درآورد؛ تصرف باخموت از دو جهت برای فرماندهی ارتش روسیه حائز اهمیت است: نخست تامین امنیت شهر دونتسک در جنوب غربی این منطقه و دوم ایجاد جای پای محکم برای پیشروی آینده به سمت دو شهر اسلاویانسک و کراماتورسک و تسلط کامل بر منطقه دونباس و استان دونتسک.
در سوی مقابل ارتش اوکراین نیز همچنان در تلاش برای رسیدن به شهر کرمینا و قطع جاده ارتباطی این شهر با منطقه سواتوف به عنوان هدف اصلی عملیات در شمال غربی استان لوهانسک است؛ از زمان پیشروی سریع ارتش اوکراین در ابتدای ماه اکتبر در این جبهه که با تصرف شهر لیمان همراه بود، با تقویت و سازماندهی خطوط دفاعی ارتش روسیه در این منطقه، پیشروی ارتش اوکراین متوقف شده است.
در جبهه جنوبی نیز برخی منابع از آغاز عبور قوای اوکراینی از رودخانه دنیپرو به بخش شرقی آن و تلاش برای پیشروی در مناطق باقی مانده از استان خرسون خبر می دهند؛ پس از تصرف شهر خرسون در ماه نوامبر میلادی، ارتش روسیه خطوط دفاعی خود را به سمت شرقی رودخانه دنیپرو منتقل کرده تا مانع از تسلط کامل اوکراین بر استان خرسون شود.
بدون امریکا، شانسی در برابر ارتش روسیه نداشتیم
سنا مارین نخست وزیر فنلاند در سفر خود به کشور استرالیا سخنان جالبی را در خصوص جنگ در قاره اروپا و تقابل با ارتش روسیه بیان کرده است.
وی می گوید: ما باید قوی تر شویم، من به طرز بیرحمانه ای با شما صادق خواهم بود، اروپا به اندازه کافی قوی نیست. ما بدون ایالات متحده آمریکا دچار مشکل خواهیم شد.
وقتی روسیه در ۲۴ فوریه به اوکراین حمله کرد، اولویت اکثر فنلاندی ها "یک شبه" به امنیت تغییر کرد. تا قبل از حمله روسیه به اوکراین، اولویت فنلاند داشتن روابط دوجانبه با روسیه و همکاری نزدیک با اعضای ناتو، بدون عضویت در پیمان بود. این بهترین راه برای امنیت ملت ما بود.
فعالیت سازمان های مذهبی وابسته به روسیه در اوکراین ممنوع شد
ولادیمیر زلنسکی رئیس جمهور اوکراین اعلام کرد که کییف فعالیت سازمان های مذهبی وابسته به مراکز نفوذ فدراسیون روسیه، کلیسای ارتدوکس وابسته به پاتریارک مسکو را در اوکراین ممنوع خواهد کرد.
سازمان امنیت ملی به دولت پیشنهاد داد تا لایحهای را درباره ممنوعیت فعالیت سازمان های مذهبی وابسته به مراکز نفوذ فدراسیون روسیه در اوکراین به پارلمان ارائه کند.
زلنسکی گفت: در این شرایط، ضروری است که هیچ شخصیت وابسته به کشور متجاوز نتواند بر افکار اوکراینی ها نفوذ کند و اوکراین را از درون تضعیف کنند.
نیروهای امنیتی اوکراین تا ماه گذشته، ۳۳ کشیش را به جرم کمک به روسیه دستگیر کرده اند.
ادامه ارسال تسلیحات سنگین برای ارتش اوکراین
دولت آلمان قصد دارد ۷ سامانه پدافند ضدهوایی Gepard دیگر را به اوکراین تحویل دهد. با ارسال این ۷ سامانه تعداد سامانه های Gepard ارسال شده به اوکراین، به ۳۰ دستگاه میرسد.
از زمان آغاز جنگ اوکراین، برلین یکی از تامین کنندگان اصلی تسلیحات مورد استفاده کییف بوده است؛ این کشور تا کنون تسلیحات سنگینی نظیر سامانه های پدافندی گپارد و IRIS-T و هویتزرهای خودکششی PZH-۲۰۰۰ را به ارتش اوکراین اهدا کرده است.
منابع اوکراینی همزمان اعلام کردند نخستین واحد از سامانه های پدافندی MIM-۲۳ "هاوک" به این کشور تحویل داده شده است.
همچنین کاخ سفید اعلام کرد که دولت آمریکا در حال مذاکره با کنگره برای اختصاص ۳۷.۷ میلیارد دلار دیگر به اوکراین است که ۲۱ میلیارد دلار آن کمک نظامی خواهد بود؛ در صورت تصویب این بسته هنگفت مالی، احتمال می رود امریکا به تدریج بحث ارسال جنگنده های رزمی نظیر اف۱۶ برای نیروی هوایی اوکراین را نیز عملی کند.
تکرار ادعاهای اوکراین در خصوص ارسال تسلیحات ایرانی به روسیه
وادیم اسکیبیتسکی، نماینده اداره اطلاعات اصلی وزارت دفاع اوکراین: مذاکرات ایران و روسیه جهت تأمین موشک های بالستیک ادامه دارد. او افزود برخی از موشک ها مستقیماً از خط مونتاژ استفاده می شوند و میزان کافی بودن آنها بستگی به توانایی خط تولید دارد، اما متاسفانه فدراسیون روسیه به دلیل آنکه تحریم ها را دور می زند، همچنان قادر به تولید تعداد معین و مورد نیاز موشک کروز و سایر تسلیحات است که علیه کشور ما استفاده می شود.
وادیم اسکیبیتسکی ادامه داد: روسیه به مدت ۲ ماه مهمات توپخانه ۱۲۲ میلی متری و ۱۵۲ میلی متری را از بلاروس وارد کرده است، همچنین بر اساس اطلاعات ما، مذاکرات روسیه با سایر کشورها در خصوص تامین مهمات برای راکت انداز های اسمرچ و اوراگان که کمبود آن وجود دارد در جریان است، و مذاکرات فدراسیون روسیه و ایران در خصوص تکمیل ذخایر موشک های بالستیک روسیه ادامه دارد.
او خاطرنشان کرد که پیش نویس توافق نامه های مربوطه بین این کشورها وجود دارد، اما تا به امروز هیچ گونه تحویل تسلیحاتی به روسیه در موضوع مهمات راکت انداز ها و موشک های بالستیک ثبت نشده است.